X sluiten

Wegwijze rij-instructeur Martijn

30 Nov
2021
rijinstructeur Martijn Verboon Wegwijze opleiders

Wat is je naam?

Martijn Bres

Welke functie heb je bij Verboon wegwijze opleiders?

Rij-instructeur categorie B, BE, C, CE, D, DE, LZV, & T. Theorie docent & nascholing code 95.

 

Hoe ziet jouw werkdag er uit? 

Elke dag is anders. Ik sta vaak voor de klas voor de vrachtauto en bus theorievakken: verkeer, techniek en administratie beroepsgoederenvervoer.

De dagen dat ik niet voor de klas sta vul ik met praktijklessen. Het ene deel van zo’n dag zit ik naast een leerling die een bus of touringcar wil leren besturen en rijden we de openbaar vervoer routes van Breda. Een ander dagdeel rijd ik in agrarisch gebied met de tractor en landbouwkipper. Ook de Brabantse industrie terreinen zie ik vaak als de leerlingen het 'aandokken' met een trekker/oplegger combinatie moeten oefenen. Ook diverse code 95 nascholingscursussen voor beroepschauffeurs komen regelmatig in mijn werkrooster voor.

Een heel diverse baan dus!

Wat vind jij het leukste aan je werk?

Ik vind het mooi om te zien hoe de leerlingen na de opleiding in staat zijn om een goed belegde boterham te verdienen met bijvoorbeeld een beroep als vrachtwagenchauffeur. Ik vind het altijd leuk als oud leerlingen, een week of wat na het halen van het rijbewijs, even de truck komen showen. Ook de variatie aan mensen waar ik mee te maken krijg is een leuk aspect. Elke keer een andere leerling en een ander voertuig, elke keer een ander gesprek. De afwisseling is zeer prettig, het is nooit saai.

 

Wat zijn de uitdagingen in je werk?

 Nieuwe leerlingen, die ik op hun eerste theorie cursusdag binnen zie komen, tot het laatste praktijkexamen zo goed mogelijk begeleiden. Zodat ze daarna het vak “Beroepschauffeur” zelfstandig kunnen uitoefenen.

 

Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt in je werk bij Verboon Wegwijze Opleiders?

Het leukste is nog steeds, dat mijn allereerste leerling die ik (als beginnend rij-instructeur) zelfstandig heb opgeleid bij Verboon WegwijzeOpleiders (toen nog Verkeersschool Willem Verboon), na 20 lessen in één keer is geslaagd.

 

Welke rijbewijzen heb je zelf?:

Dat is een hele lijst; A, B,BE, C, CE, D, DE, LZV, T.

 

Hoelang heb jij zelf over het halen van je autorijbewijs gedaan?

Pfffff…… Dat is lang geleden! Dat zou ik aan mijn instructrice van toentertijd moeten vragen, ik kom haar met haar lesauto nog weleens tegenbij het CBR. Het zal ongeveer een les of 20 geweest zijn.

 

Wat vond jij het moeilijkst tijdens het halen van je autorijbewijs?

Tijdens het examen mijn zenuwen onder controle houden en rustig blijven. De examinator van het CBR gaf op de parkeerplaats al een remingreep. Ik had nog geen 10 meter gereden! Ik wilde uitstappen, de deur dichtsmijten, schreeuwen, op de grond stampen en met de bus naar huis gaan…. allemaal niet gedaan en uiteindelijk toch in één keer geslaagd terwijl ik eigenlijk de hoop al had opgegeven.

 

Dus…. Een ingreep tijdens een examen wil niet altijd zeggen dat je meteen gezakt bent! Ik ben er zelf het grootste voorbeeld van.