Icon Whatsapp
Direct appen
X sluiten

Motorrijbewijs (A)

Heb jij altijd al gedroomd van het behalen van je motorrijbewijs? Je eerste stap begint bij Verboon Wegwijze Opleiders (onderdeel van DON Opleidingen). 

Plan een proefles en maak kennis met het ultieme gevoel van vrijheid!

Hoe werkt het?

Met een proefles kom je erachter te komen hoeveel lessen je ongeveer nodig zal hebben. Tijdens de proefles ga je samen met een instructeur en een aantal andere kandidaten op ons eigen terrein oefeningen. De instructeur kijkt aan de hand van een aantal onderdelen hoe je rijdt en hoe je voertuigbeheersing is. Vervolgens krijg je een advies op maat en is er achteraf nog een gesprek samen met een medewerker van kantoor. Tijdens dit gesprek bespreken we onze pakketten en kijken we welk pakket het beste bij jou past, voor zowel de theorie als praktijk.

Is alles naar tevredenheid? Dan bekijken we samen jouw beschikbaarheid en kun je aangeven welke rijinstructeur jouw voorkeur heeft voor de rijlessen. We proberen hier altijd zo goed mogelijk rekening mee te houden. Aan de hand van jouw opgegeven beschikbaarheid zullen we de lessen voor je in plannen, waarna je van start kan gaan met lessen.

Verschillende categorieën

Voor het motorrijbewijs zijn er drie categorieën: A1, A2 en A. Alle drie de categorieën zijn te behalen bij Verboon. De verschillen leggen we je hieronder uit: 

- Bij het A1 motorrijbewijs mag je op lichte motor rijden met maximaal 11 kilowatt (15 PK). Je mag dan je theorie-examen doen vanaf 17 jaar. De twee praktijkexamens, voertuigbeheersing (AVB) & verkeersdeelneming (AVD), mag je doen vanaf 18 jaar.

- Bij het A2 motorrijbewijs mag je op een middelzware motor rijden met maximaal 35 kilowatt (48 PK). Het theorie-examen en de twee praktijkexamens, AVB en AVD, mag je doen vanaf 20 jaar. Heb je al een A1 rijbewijs? Dan hoef je alleen het praktijkgedeelte AVD te volgen.

- Bij het A motorrijbewijs mag je op een zware motor rijden met onbeperkt vermogen. Het theorie-examen en de twee praktijkexamens AVB & AVD mag je doen vanaf 24 jaar. Heb je al een A2 rijbewijs? Dan mag je vanaf 22 jaar je A rijbewijs behalen! Dan hoef je alleen het praktijkgedeelte AVD te volgen.

Code 80

Ben je 21 jaar? Dan kun je ook jouw A rijbewijs behalen met code 80. Je dient dan ook drie examens af te leggen, een AVB, AVD en theorie-examen. Als je dit behaald hebt moet je nog wel 2 jaar op een A2 motor rijden óf 24 jaar worden. Hierna vervalt je code 80.

Kom verder met Verboon!

Zelfstudiepakket
€ 118,50

Bevat een theorieboek, e-learning en het theorie-examen.
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Theoriecursus
€ 116,00

Bestaat uit vier lesavonden waarbij alle belangrijke lesstof wordt behandeld.
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Theorie compleet
€ 217,50

Bevat een theorieboek, e-learning, een theorie-examen en vier lesavonden theoriecursus.
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Pakket 17 uur
€ 1634,50 € 1495,50

Bevat 8 uur rijles AVB, 9 uur rijles AVD, het AVB examen en het AVD examen.
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Pakket 25 uur
€ 2176,50 € 1875,50

Logo beeldmerk Verboon Opleiders
Bevat 12 uur rijles AVB, 13 uur rijles AVD, het AVB examen en het AVD examen.

Pakket 33 uur
€ 2708,50 € 2175,50

Logo beeldmerk Verboon Opleiders
Bevat 16 uur rijles AVB, 17 uur rijles AVD, het AVB examen en het AVD examen.
Actietarieven lopen t/m 30 juni 2024

Meer informatie?

Bekijk onze website!Logo beeldmerk Verboon Opleiders
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Interesse? Laat het ons weten! Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.