Direct proefles plannen
Icon Whatsapp
Direct appen
X sluiten
X sluiten
November actie!
Tijdelijk extra korting op Auto, Motor, Brommer en Aanhanger praktijkpakketten!
X sluitenProefles Plannen
vorkheftruck-reachtruck

Vorkheftruck / Reachtruck

Heb je altijd al een vorkhef- of reachtruck willen besturen? Of doe je dit in je dagelijks werk, maar wil je je vaardigheden verbeteren? Haal je certificaat bij Verboon Wegwijze Opleiders in Oosterhout.

In de logistiek kun je niet zonder vorkhef- of reachtruckcertificaat. Want wist je dat er juist met heftrucks regelmatig ongelukken gebeuren? Verboon Wegwijze Opleiders leert jou of je magazijnmedewerkers daarom bewust alles over veiligheid op bedrijfsterreinen of in warehouses.

De reachtruckcursus is nagenoeg hetzelfde als die voor een vorkheftruck. Het grote verschil is dat een reachtruck zijwaarts rijdt en een vorkheftruck juist vooruit of achteruit.  

Werken met een vorkhef- of reachtruck moet veilig gebeuren. Daarom worden er bepaalde eisen aan een vorkhef- of reachtruckdiploma gesteld.

Vorkheftruck / Reachtruck

Direct deze opleiding plannen?

Onze pakketten zijn voortaan te vinden op onze webshop!
bekijk onze webshopLogo beeldmerk Verboon Opleiders

Pakketten

No items found.

Wat leer je tijdens de cursus vorkhef- of reachtruck?

Tijdens de tweedaagse opleiding van Verboon Wegwijze Opleiders komt alles in het vakgebied aan bod zoals:

  • Vaardigheden in rijden, sturen en draaien
  • Veilig omgaan met je vorkheftruck/reachtruck en op de juiste manier parkeren
  • Voldoen aan de eisen van de Arbowet
  • Veilig laden en plaatsen van pallets in stellingen
  • Dagelijkse inspectie en onderhoud van de reachtruck.

Bij voldoende resultaat krijgt men het vorkhef- of reachtruckcertificaat wat vijf jaar geldig is.

Eendaagse cursus

Verloopt je certificaat? Heb je wel ervaring op een vorkhef- of reachtruck maar nooit een certificaat gehaald? Dan is de eendaagse cursus een hele goede oplossing.

Als je dagelijks werkt op de vorkhef- of reachtruck, je veel ervaring hebt en je certificaat verlengd moet worden, is een assessment een heel goed alternatief.

Een assessment is een toetsing van de kennis en kunde van de chauffeur, zonder dat er les wordt gegeven. Bij voldoende resultaat krijgt de deelnemer weer een geldig certificaat dat 5 jaar geldig is.

Je kunt de cursus bij ons volgen in het magazijn maar ook op locatie binnen een bedrijf. Vraag naar de mogelijkheden en oplossingen.

Wat wordt getoetst tijdens de cursus?

  • De basiskennis over materiaal, belading & belasting maar ook techniek, veiligheid, ergonomie, wet- en regelgeving en milieu.
  • Je rijdt op een vorkheftruck/reachtruck in onze eigen warehouse-omgeving. Je laat natuurlijk zien hoe je diverse opdrachten op een veilige en vlotte manier uitvoert.
Wanneer jouw vorkhef- of reachtruckchauffeurs geen opleiding hebben gevolgd levert dit een probleem op met de arbeidsinspectie, kun je als bedrijf hoge boetes krijgen en kan het lastig worden met verzekeringen. Zorg daarom dat jouw werknemers goed zijn opgeleid en creëer samen een veilige werkomgeving.

Verboon Wegwijze Opleiders in Oosterhout verzorgt meer logistieke opleidingen! Heb je interesse of wil je je medewerkers meer vaardigheden bieden? Kom verder en bekijk onze prijzen!

Lengte cursus
afhankelijk van ervaring ja of nee 1 of 2 dagen
Aanvangsniveau
16 jaar of ouder
Studiebelasting
7-14 uur per week
Studiemateriaal
lesboek

Zie ook

Particuliere opleidingen
Beroepsopleidingen
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen of heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.