Direct proefles plannen
Icon Whatsapp
Direct appen
X sluiten
X sluiten
November actie!
Tijdelijk extra korting op Auto, Motor, Brommer en Aanhanger praktijkpakketten!
X sluitenProefles Plannen
busrijbewijs halen

Busrijbewijs

Wil jij buschauffeur worden en meer dan 8 mensen mogen vervoeren? Dan moet je natuurlijk je busrijbewijs halen, dit is rijbewijs D. Verboon Wegwijze Opleiders in Oosterhout is dé opleider voor buschauffeurs in Midden- en West-Brabant. Bij ons haal je snel en veilig je rijbewijs D.

Wil je het vak beroepsmatig uitoefenen, dan heb je ook je code 95 nodig. Natuurlijk bieden we daarvoor ook alle mogelijkheden.

Busrijbewijs

Benieuwd naar onze pakketten, of een proefles plannen?

Onze pakketten zijn voortaan te vinden op onze webshop!
bekijk onze webshopLogo beeldmerk Verboon Opleiders

Pakketten

No items found.

Wat zijn de eisen voor een busrijbewijs?

  • Voor alle categorieën rijbewijs D geldt een minimumleeftijd van 18 jaar als je het rijbewijs haalt in combinatie met code 95.
  • Wil je met de bus ook een aanhanger trekken van meer dan 750 kg dan is rijbewijs E bij D verplicht.
  • Heb je geen code 95, dan moet je voor rijbewijs D en E minimaal 24 jaar oud zijn.

Verboon Wegwijze Opleiders oefent tijdens de rijlessen in de eigen omgeving. Ook het examen start vanaf dit voor jou bekende terrein. Ben je geslaagd? Dan kun je de weg op en is jouw busrijbewijs vijf jaar geldig.

Het examen voor je busrijbewijs

Om het rijbewijs buschauffeur te halen moet je eerst drie theorie-examens afleggen, die allemaal bestaan uit meerkeuzevragen:

  • Theorie-examen rijbewijs en vakbekwaamheid deel 1 (verkeer & techniek)
  • Theorie-examen vakbekwaamheid deel 2 (rij en rust tijden en documenten)
  • Theorie-examen Vakbekwaamheid deel 3 (cases, onderdeel van code 95)

Voor het behalen van code 95 moet je ook de praktische toets doen en de toets besloten terrein. Heb je deze 3 onderdelen behaald, dan heb je code 95 basis kwalificatie.

Als je deel 1 en 2 van de theorie hebt behaald kan je jouw praktijkexamen al aanvragen! Hierin worden verkeersdeelname en voertuigbeheersing getoetst.

Ben je geslaagd voor alle drie de theorie-examens, de twee praktijktoetsen, voor het praktijkexamen rijbewijs D en heb je een goedgekeurde gezondheidsverklaring? Dan heb je recht op je busrijbewijs met code 95 vakbekwaamheid.

NASCHOLING BUSCHAUFFEUR CODE 95

Buschauffeurs met rijbewijs D moeten volgens de Europese regelgeving om de vijf jaar minstens 35 uur nascholing te volgen.

Van deze 35 uur nascholing moet minimaal één cursusdag een praktijktraining zijn. Natuurlijk wil je als chauffeur aan alle (veiligheids)eisen voldoen. Alleen met een goede nascholing kun je de code 95 behouden.

Bij Verboon Wegwijze Opleiders kun je deze praktijktraining ook op de trucksimulator volgen. We kunnen de simulator ook als bus instellen, met natuurlijk dezelfde voordelen. Bij de simulator is geen uitstoot van CO2 en vindt geen slijtage van voertuigen plaats. Bovendien blijven de eigen voertuigen van de opdrachtgever beschikbaar. Is je interesse gewekt?

Kom verder en bekijk onze prijzen en ontdek het grote aanbod van Verboon Wegwijze Opleiders op gebied van nascholing en veiligheid.

Lengte cursus
4 maanden
Aanvangsniveau
17 jaar of ouder, rijbewijs B
Studiebelasting
ca. 5 uur per week
Studiemateriaal
lesboeken en online examentraining.

Zie ook

Particuliere opleidingen
Beroepsopleidingen
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen of heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.