Direct proefles plannen
Icon Whatsapp
Direct appen
X sluiten
X sluiten
November actie!
Tijdelijk extra korting op Auto, Motor, Brommer en Aanhanger praktijkpakketten!
X sluitenProefles Plannen
Vrachtwagenrijbewijs halen in Oosterhout

Vrachtwagenrijbewijs

Heb je ambities als vrachtwagenchauffeur? Dan moet je in ieder geval in het bezit zijn van je vrachtwagenrijbewijs. Wil je ook beroepsmatig aan het werk, dan heb je bovendien code 95 (vakbekwaamheid) nodig.

Bij Verboon Wegwijze Opleiders bieden we de opleiding aan voor theorie, vrachtautorijbewijs (met aanhanger) én de code 95-nascholing

Vrachtwagenrijbewijs

Benieuwd naar onze pakketten, bekijk ze hier.

Onze pakketten zijn voortaan te vinden op onze webshop!
bekijk onze webshopLogo beeldmerk Verboon Opleiders

Pakketten

No items found.

Wat is het vrachtwagenrijbewijs?

Als je een motorrijtuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa meer is dan 3500 kg, moet je een vrachtwagenrijbewijs of rijbewijs C hebben.

De rijopleiding C bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk. In het theoriegedeelte komen alle verkeersregels, techniek en administratie goederenvervoer aan bod. Je kunt onze klassikale examentraining volgen om de theorie goed onder de knie te krijgen. De verschillende startdata vind je hier.

In het praktijkgedeelte ga je met beheersing van het voertuig en je deelname in het verkeer aan de slag.

Wil je met dit voertuig ook een aanhangwagen of oplegger trekken? Dan kun je bij Verboon Wegwijze Opleiders je vrachtwagenrijbewijs (C) met aanhangerrijbewijs (E) halen.

De rijopleiding CE bestaat alleen uit een praktisch deel, waarin je verkeersdeelname en voertuigbeheersing worden getraind.

Wat is code 95?

Code 95 is een aanduiding op het rijbewijs die aangeeft dat je vakbekwaam bent als chauffeur. Deze code staat achter de voertuigcategorie. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs in de EU.

Wil je jouw chauffeurs een goede opfriscursus bieden? Of ben je op zoek naar een goede opleiding voor code 95? Bij Verboon Wegwijze Opleiders ben je aan het goede adres.

Voor de basiskwalificatie code 95 leg je twee praktijkexamens en een theorietoets af. Als je slaagt wordt code 95 toegevoegd aan je rijbewijs. De code heeft een geldigheidsduur van vijf jaar. Alleen met een goede nascholing kun je code 95 behouden. Daarvoor moet je als chauffeur elke vijf jaar 35 uur aan nascholing volgen.

Ben je benieuwd naar de kosten voor een vrachtwagenrijbewijs? Of wil je alleen de kosten voor nascholing weten? Kom verder en bekijk hier onze prijzen!

Lengte cursus
4 maanden
Aanvangsniveau
17 jaar of ouder, rijbewijs B
Studiebelasting
ca. 5 uur per week
Studiemateriaal
lesboeken en online examentraining.

Zie ook

Particuliere opleidingen
Beroepsopleidingen
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen of heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.