Direct proefles plannen
Icon Whatsapp
Direct appen
X sluiten
X sluiten
November actie!
Tijdelijk extra korting op Auto, Motor, Brommer en Aanhanger praktijkpakketten!
X sluitenProefles Plannen
Koeriersopleiding bij Verboon Wegwijze Opleiders

Koerier

Volg de koeriersopleiding bij Verboon Wegwijze Opleiders en haal binnen 2 dagen je certificaat STL-vakbekwaamheid koerier. 

De opleidingen bestaat uit 2 lesdagen, waarin je aan de slag gaat met een op maat gemaakt en afwisselend trainingsprogramma met zowel theorie als praktijktraining.

Koerier

Onze pakketten zijn voortaan te vinden op onze webshop!
bekijk onze webshopLogo beeldmerk Verboon Opleiders

Pakketten

No items found.

Waarom een koeriersopleiding?

Als koerier is je belangrijkste taak het zorgvuldig vervoeren en bezorgen van de lading. Daarnaast is de juiste manier van communiceren met de klant van groot belang en heb je ook een signalerende rol. Je verzamelt de juiste documenten en bepaalt je routeplan bij het voorbereiden van je rit en handelt de rit op een juiste manier af. Daarnaast signaleer je fouten in de lading en onvolkomenheden aan de bestelauto. Als koerier ben je het visitekaartje van het bedrijf richting de klant aan de deur, maar ook onderweg. 

Inhoud training

Tijdens de 2-daagse training ga je onder andere aan de slag met ‘Best practices’, beroepshouding, het terugdringen van schades en documentatie. Op basis van de toets matrijs zijn de volgende kerntaken bepaald:

  1. Bereidt de rit voor
  2. Vervoert en bezorgt de lading
  3. Handelt de rit af

Dag 1

Tijdens deze dag wordt het programma bepaald aan de hand van de groep deelnemers. De dagelijkse praktijk van de deelnemers staat centraal en op basis hiervan wordt bepaald welke onderwerpen het meeste aandacht behoeven en welke kort besproken worden. Op die manier wordt er een afwisselend en leerzaam programma opgezet. 

Dag 2

Er wordt gestart met een dagdeel praktijktraining, gevolgd door een beoordeling.
Tijdens de praktijktraining maak je een rit uit de dagelijkse praktijk, waarbij wordt ingezet op schadepreventief rijden en omgaan met het ADA-systeem. Je gaat in de praktijk aan de slag met de kerntaken. 

Examen

Op de tweede dag van de koeriersopleiding vindt er een praktijkbeoordeling plaats. Deze wordt geregistreerd door een onafhankelijke exameninstantie.
Na het positief afronden van de opleiding ontvang je het certificaat STL-vakbekwaamheid koerier. 

Kosten 

De 2-daagse koeriersopleiding kost €695,- per persoon. Dit is exclusief een reiskostenvergoeding voor de docent. Neem voor een in-company opleiding contact met ons op via het contactformulier of bel of mail direct. 

Subsidiemogelijkheden

Het is mogelijk om bij deze opleiding gebruik te maken van €440,- aan SOOB-subsidie.
Voor meer informatie over deze training en de SOOB-subsidie verwijzen we je door naar het SOOB-subsidiepunt  

SOOB-subsidiepunt

Lengte cursus
Aanvangsniveau
Studiebelasting
Studiemateriaal

Zie ook

Particuliere opleidingen
Beroepsopleidingen
Logo beeldmerk Verboon Opleiders

Informatie aanvragen

Wil je meer informatie ontvangen of heb je een algemene vraag? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedankt voor je bericht. We nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Er is iets misgegaan. Probeer het nog een keer.