X sluiten

7 tips om jezelf voor te bereiden op het theorie-examen!

24 Oct
2023
autorijbewijs halen tijdens de lockdown

De tijd dat je thuis moet blijven kun je goed investeren. Begin bijvoorbeeld met het leren van de theorie voor je theorie-examen. Hieronder 7 tips die jou helpen om in één keer te slagen voor je theorie-examen.

#1 Zorg dat je de theorie kent

Bereid je goed voor op het examen. Leer en oefen veel en slaag in één keer voor het CBR theorie-examen.

 

#2 Neem de tijd om je goed voor te bereiden, leer gespreid

Zorg dat je op tijd begint met het oefenen en leren van de theorie, zodat je het leren van de theorie over meerdere dagen (eventueel weken) kunt verspreiden. Je kunt beter elke dag een uur leren, dan 5 uur achterelkaar.

 

#3 Maak een samenvatting van de theorie

Maak tijdens het leren van de theorie een samenvatting voor jezelf. Vind je sommige stof nog lastig? Schrijf dit dan duidelijk en beknopt op. Het helpt je ook na te denken over de verbanden tussen de theorie en praktijk.

 

#4 Herhaal de geleerde theorie meerdere malen

Herhaal de geleerde stof meerdere malen. Voor het herhalen kun je de gemaakte samenvatting gebruiken. Na meerdere malen herhalen zal je ervaren dat je de stof aan kunt en beheerst. Maak daarnaast een aantal oefentheorie-examens.

 

#5 Controleer of je de geleerde stof beheerst door meerdere oefenexamens te maken

Het is slim om ongeveer 10 of meer oefenexamens te maken. Elk oefenexamen bestaat namelijk uit andere vragen. Door meerdere oefenexamens te maken, krijg je dus veel oefenvragen die je ook op je auto theorie-examen kunt verwachten.

 

#6 Leer van je gemaakte fouten!

Noteer per oefenexamen bij welke onderdelen je nog fouten maakt. Neem vervolgens de tijd om deze onderdelen opnieuw te leren.  

 

#7 Vertrouw op jezelf  

Durf op jezelf te vertrouwen tijdens het afleggen van het theorie-examen. Probeer zo min mogelijk te twijfelen, je eerste ingeving is meestal juist! Weet je het antwoord niet? Vul dan altijd iets in!

 

Bestel bij ons online je theorie boek met online examentraining en begin deze week nog.

Heb je vragen over het theorie-examen? Neem dan contact met ons op!