X sluiten

Per 1 juli nog maar 1 theorie-examen voor het camperrijbewijs!

27 Nov
2023
verboon wegwijze opleiders foto camper theorie

Camperrijbewijs Theorie aanpassingen

Vanaf 1 juli verandert het theorie-examen voor het camperrijbewijs. Voortaan hoef je niet 2, maar slechts 1 theorie-examen af te leggen. De huidige examens worden samengevoegd tot 1 examen en ook de inhoud van de examens wordt wat aangepast.

Als niet professionele bestuurder, zoals bijvoorbeeld camperbestuurder, heb je minder technische kennis nodig en de code-95 module is daarom in het vervolg niet meer nodig voor het behalen van je camperrijbewijs. Zo wordt het voor camperaars makkelijker om het juiste rijbewijs te behalen, maar veiligheid blijft uiteraard voorop staan!

Voor iedereen die voor 1 juli 2022 het eerste RV1L-examen (verkeer en techniek) uit de huidige structuur afgelegd én behaald heeft, is er een overgangsregeling in het leven geroepen. Deze regeling bestaat uit een overgangsexamen met vijftien vragen. Wie hiervan minimaal twaalf goed beantwoordt, mag deelnemen aan het C1-theorie-examen uit de nieuwe examenstructuur.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het behalen van je camperrijbewijs bij Verboon wegwijze opleiders? Bekijk het op onze pagina voor het camperrijbewijs.